top of page

Escull el guanyador del Premi Enric Martínez i Julià



El Premi Enric Martínez i Julià, impulsat pel Centre Sant Pere 1892, és un dels pocs premis a Catalunya creat des de la societat civil per premiar una personalitat o/i institució-entitat de la mateixa societat civil que hagi destacat al llarg dels anys en la defensa activa dels valors humans i personals més universals.


Precisament Enric Martínez i Julià, soci històric del Centre Sant Pere, va representar juntament amb tota una sèrie de persones de la seva generació tots aquests valors envers la millora de la societat, suport a la joventut i ajuda als altres de manera discreta i honesta.


El premi arriba a la quarta edició, després de reconèixer la tasca de:

2023: Equip de teràpies CART-T (Hospital Vall d'Hebron).

2022: Sor Lucía Caram - Programa Invulnerables.

2019: Oscar Camps - Open Arms.


Vota el guanyador del 2024:

El procés participatiu per escollir el guanyador del Premi Enric Martínez i Julià està obert fins al 25 d'abril. Només poden votar els socis i sòcies del Centre Sant Pere 1892.


Des de l'organització proposem dues candidatures, però els socis també en poden proposar una tercera a través del formulari habilitat.


1. XAMFRÀ: Centre de música i escena del Raval per la participació i inclusió social.


Xamfrà és un centre de música i escena del barri del Raval de Barcelona. Un espai perquè nens, joves, gent gran i famílies del Raval, de Ciutat Vella i de la ciutat es trobin i comparteixin vivències a través de la música i les arts escèniques. El centre es va crear el 2004 liderat per la Fundació l'ARC Música després d'un projecte de col·laboració amb el Casal dels Infants del Raval i d'algunes experiències en instituts. També participa en el Projecte educatiu de ciutat de Barcelona.


Es basa en principis d'actuació en xarxa i els seus objectius són contribuir a millorar el nivell d'autoestima als joves, a prendre consciència de la responsabilitat individual vers el grup, a percebre la diversitat cultural com a font de riquesa, a promoure el reconeixement social, a fomentar el treball en equip, a facilitar el coneixement, el contacte i la cooperació amb altres entitats i projectes socials, educatius i culturals.


Comparteix les seves experiències artístiques i educatives amb altres centres. Vol fomentar la creativitat dels joves i desenvolupar les capacitats d'atenció, concentració i coordinació des del "mestissatge" artístic.



2. LIANT LA TROCA: Col·lectiu de dansa integrada


Col·lectiu de Dansa Integrada creat l'any 2011 a la ciutat de Granollers. El grup està format per persones amb capacitats diferents, tant artístiques com motrius. Per aquesta raó, apropa l'espectador, sense voler, a conceptes com Capacitat, Integració, Accessibilitat i Inclusió, esborrant de la seva ment conceptes com a Discapacitat, Rebuig, No accessible, Segregació…


Els components del grup venen de diferents àmbits socials, però coincideixen en la necessitat d'expressar-se mitjançant l'art i el moviment, sigui quina sigui la capacitat física. L'espai de dansa integrada és perquè persones amb discapacitat i sense, amb diferents camps de creació, amb diferents capacitats, trobin un llenguatge de comunicació des de les possibilitats que els ofereix la diversitat dels seus cossos, ments, cultures i experiències.




Data màxima per votar: 25 d'abril del 2024.

Un cop rebudes les propostes i votacions, la Junta Directiva del Centre Sant Pere, juntament amb representants de la família Martínez-Castignani, escolliran el guardonat. A principis del mes de maig del 2024 es farà públic el nom de la persona o/i institució/entitat premiada.

L'acte públic de lliurament del Premi EMJ serà el dissabte 29 de juny del 2024 al Centre Sant Pere (C/ Sant Pere més Alt, 25).



Comments


Més Notícies
bottom of page