top of page

El Centre

El reconeixement de la ciutat de Barcelona

L’any 2010 es produeixen diversos fets que reafirmen clarament que el Centre ha estat una eina social important a la ciutat de Barcelona i que avui dia els seus ideals i el somni que persegueix d’un model de societat participatiu, actiu i democràtic continua sent vigent i necessari. El primer fet que ho demostra és l’entrega de la Medalla d’Honor de Barcelona al Centre Sant Pere Apòstol: “Medalla d’honor per la seva trajectòria més que centenària d’acció formativa, social i cultural, i pel seu ferm compromís amb la promoció de l’associacionisme als barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera”.

Dies després, i en el mateix Saló de Cent de l’Ajuntament on se’ns havia fet el lliurament de la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, el Centre recollia el 1er. Premi de la Federació d’Ateneus de Catalunya en la categoria de projectes juvenils “Jove proposa!”.

 

El segon fet destacable de l’any és la compra de l’edifici on està situat el Centre, per part de l’Ajuntament de Barcelona al bisbat, el qual n’era el propietari. Aquesta compra allibera el Centre de les limitacions que imposava la propietat i ofereix l’oportunitat d’endegar nous projectes per tal de garantir amb total seguretat la qualitat de la gestió, així com una gran transformació d’imatge i estructura per tal d’adequar els espais i equipaments a les necessitats de les persones i de les entitats del segle XXI.

bottom of page