El teatre, l'ànima del Centre

El Grup Escènic Sant Pere Apòstol (GESPA) és l'única secció pròpia del Centre Sant Pere Apòstol, és a dir, que no es tracta d'una entitat independent sinó que forma part directament del Centre. Dins de GESPA, que inclou gent de totes les edat, també hi trobem un grup de teatre infantil i dos grups de teatre juvenil (El Polvorí i El Gaspatxo). Però el teatre del Centre no acaba aquí. Hi ha dos grups més que van arribar al Centre fa uns anys i s'han integrat perfectament en les dinàmiques i el calendari teatral: El GallTelÓbert.

Grup de teatre infantil

 

L'actual grup de teatre infantil neix l'any 2008 de la mà de la Rosana Viloca i el Victor Garibaldi. Des de llavors s'ha representat cada any una obra a final de temporada, habitualment un musical de l'univers Disney com El Rei Lleó, Peter Pan, La Bella i la Bèstia, Aladdin o La Petita Sirena.

 

Des de la temporada 2014-15, l'Albert Doz s'ha fet càrrec de la direcció del grup. 

 

Grups de teatre juvenil

El Grup Escènic Sant Pere Apòstol (GESPA) aposta fort per les noves generacions, que són el futur del grup de teatre i del Centre Sant Pere. Els joves són la base de l'entitat i el motor de la mateixa. És per aquest motiu que GESPA té dos grups de teatre juvenil agrupats segons l'edat dels nois i noies que els formen: El Polvorí i El Gaspatxo.

El Polvorí i el Gaspatxo són el lloc de reunió dels joves artistes del Centre, olla de cocció dels valors que el teatre vol transmetre a la societat com el companyerisme, el treball en equip, la passió per l'art... Amb l'objectiu de poder aprofundir-hi, ambdós grups preparen durant la temporada teatral una obra de teatre que es representa dins la temporada teatral regular del Centre Sant Pere Apòstol.

Grup de teatre GESPA

QUI SOM   

 

El Grup Escènic Sant Pere Apòstol (GESPA) està format per un col·lectiu d'unes 100 persones entre actors i actrius adults, joves, infants i tècnics. No coneixem exactament l'any de la seva fundació però hi ha constància d'obres realitzades al Centre des de l'any 1915. L'entitat forma part de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya.

 

 

QUÈ FEM

 

Oferim anualment unes deu obres teatrals (una al mes) a tots els socis de l'entitat i al públic en general, tractant d'oferir una programació estable i de qualitat potenciant la diversitat de gèneres, èpoques, estils i temàtiques.

 

El grup GESPA s'articula al voltant dels directors de les obres, que coordinen el muntatge de cada projecte i d'una Comissió que s'encarrega de coordinar el calendari de les obres, i de vetllar pel bon funcionament i manteniment del teatre, a més de realitzar un sopar de final de temporada, entre d'altres activitats.

QUÈ PRETENEM

 

Fomentar el desenvolupament d’un projecte teatral realitzant tot el procés de muntatge d'un espectacle. El teatre és una eina que permet expressar emocions, sentiments, idees, pensaments, etc. Potencia el coneixement del cos i de la veu, desenvolupa la memòria i la capacitat d'observació i imaginació. Estimula la pràctica individual i col·lectiva de la comunicació i el treball en equip.

QUAN ENS TROBEM

 

Els horaris d'assaig es programen dins l'horari del Centre, normalment els vespres entre setmana. Cada director programa dies i hores d'assaig.
La Comissió de Teatre es troba una vegada al mes. 

Per més informació, contacta amb nosaltres a teatre@centresantpere.com

Centre Sant Pere Apòstol

Carrer Sant Pere Més Alt, 25. 08003 Barcelona

T. 932682509

Horari d'atenció:

  • de 17 a 21'30 h. de dilluns a dijous

  • de 17 a 22 h. divendres i dissabtes

  • de 10 a 14 h. dilluns, dimecres i divendres 

info@centresantpere.com

© 2016 by Centre Sant Pere Apòstol.  

Disseny by sacdisseny.com