top of page

ACS Laietans

Correu electrònic: acslaietans@gmail.com

Més informació: www.laietans.jimdo.com

                               www.facebook.com/acslaietans

                               TW: @acslaietans

Qui som?

L'Associació de Colles Sardanistes Laietans es va fundar el 22 de febrer de 2001 per un grup d’entusiastes de la sardana. Al llarg dels anys s'hi ha anat afegint gent, arribant a formar colles de totes les edats que han participat any rere any en els concursos i aplecs arreu de Catalunya. 

El grup s’ha anat consolidant fins arribar a ser una “gran família” formada per nens i nenes, joves i adults. Ens ajuntem al voltant de 90 persones de totes les edats amb l’objectiu principal de formar una gran colla que mantingui viu l’esperit de la sardana com a un dels grans referents de la cultura catalana. 

L'ACS Laietans està formada per la colla Laietans, la colla veterana Sempre Laietans, la colla Joves Laietans, la colla infantil Petits Laietans i la colla alevina Menuts Laietans. Animem a tothom que vulgui gaudir de la sardana i d'una bona companyia que vingui a un dels nostres assajos al centre Sant Pere Apostol els dissabtes de 18.15 a 21 h.

Què fem?

L'objectiu de crear una colla que viu la sardana amb passió com a referent de la cultura catalana, s’aconsegueix quan hi ha una gran cohesió de grup compartint un munt d’experiències. A més de participar de concursos de sardanes i aplecs arreu de Catalunya, s'organitzen algunes activitats pròpies i de caire més lúdic com la castanyada, l'aniversari de la colla, dinars i sopars propis, excursions, entre d'altres. L'objectiu és el de compartir i transmetre valors de solidaritat i compromís on també poden participar altres persones de les diferents seccions que conformen el Centre Sant Pere Apòstol.

 

Durant l’any, més de 70 persones de la colla Laietans comparteixen unes colònies durant la Setmana Santa, participen en la calçotada del centre, en les festes de carnestoltes, s'organitzen tallers i ballades de sardanes durant la festa major del barri i, sobre tot, s'intenta que els més petits gaudeixin ballant sardanes i mantenint viva la cultura de Catalunya.

 

bottom of page