top of page

Esbart l'Espiga d'Or

Correu electrònic: esbartlespigador@gmail.com

Més informació: www.espigador.jimdo.com

                               TW: @Esbartespigador

                               FB: https://www.facebook.com/eespigador

                                   

Qui som?

L’Esbart l’Espiga d’Or està format per balladors de totes les edats, que els agrada ballar i interpretar les danses tradicionals i populars dels Països Catalans i fer-ne difusió. Fundat l'any 1983, durant la seva història ha viscut molts canvis, però actualment l'entitat està formada per 3 seccions:  

 

El Cos de Dansa i el Cos de Veterans, de 15 anys en endavant. Interpreten danses dels diferents pobles del territori de parla catalana. Amb un repertori de més d'un centenar, que permet elaborar programes variats on contrasten la cerimoniositat o la sobrietat de les danses de la Catalunya Vella, amb l'alegria i el ritme de les de la Catalunya Nova, el País Valencià i les Illes Balears. Cada dansa amb el seu vestuari corresponent.

El Cos infantil i juvenil, dels 3 als 15 anys. Ballen danses tradicionals, infantils, de diferents pobles i, també, algun ball de bastons.

Els Bastoners del Casc Antic, el nostre cos de bastoners, vestits amb els colors groc i el blau, colors de l’entitat. Participen en cercaviles i festes, especialment les de la Mercè, les del barri de Sant Pere, Sta.Caterina i la Ribera (Casc Antic) i la Trobada Nacional de Bastoners que se celebra cada any. Independentment o juntament amb les altres seccions de l’entitat.

Què fem?

Combinant el lleure, passar-ho bé i la seriositat (quan cal) per a fer bé la nostra feina, interpretem les diferents danses tradicionals dels pobles catalans, per diferents festes de carrer i teatres. Tot tenint cura de la interpretació, la qualitat musical i el vestuari acurat de cada ball. 
 

Per preparar les nostres actuacions assajem dimecres i dissabtes: 
 

Cos de Dansa i Vetarants: Dimecres de 20,30h a 21,30h. Dissabtes de 19h a 20:30h.

Cos Infantil i juvenil: Dissabtes de 18h a 19h.

Bastoners del Casc Antic: dimecres de 21:30h a 22:30h.

bottom of page