top of page

El Centre

El Centre Sant Pere 1892 és una associació sense ànim de lucre, hereva del Centre Sant Pere Apòstol, una entitat sociocultural amb més de 130 anys d’història vinculada al barri de Sant Pere de Barcelona, a la ciutat i al país.

El Centre Sant Pere té la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2017), la Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona (2010) i la distinció com a entitat centenària de l’Ajuntament de Barcelona (2023). 

La missió de l’entitat descriu quin és actualment el seu objectiu principal, la seva raó de ser més fonamental. La visió és el camí, la metodologia utilitzada per assolir la nostra finalitat associativa. I els nostres valors marquen els principis bàsics amb els quals seguir avançant dia a dia.

 

La nostra missió:

Esdevenir un espai de referència d’activitats socioculturals del barri de Sant Pere, Santa. Caterina i la Ribera de Barcelona, realitzades i adreçades als socis i sòcies de l’entitat, als veïns i veïnes i a totes aquelles persones interessades en la cultura per la seva funció social i com a eina de salut i benestar.

La nostra visió:

Oferir activitats culturals per a tots els públics, assequibles i accessibles, que promoguin la cohesió social, generin pensament crític i permetin acomplir les motivacions personals i col·lectives.

 

Ser un espai de trobada per a socis i sòcies, veïns i veïnes de la ciutat que fomenti la participació activa, la integració, la inclusió social i la llengua i cultura popular catalanes.

 

Treballar en xarxa amb altres entitats i agents socioculturals del barri i de la ciutat que fomentin la cultura i el progrés social de tota la comunitat.

Els nostres valors

El Centre promou l’associacionisme a través de valors com el treball en equip, el civisme, el compromís, l’honestedat, el respecte i la convivència. 

 

També defensa el dret a l’educació i l’accés lliure a la cultura de qualsevol persona, a través de valors com la igualtat, la tolerància, la solidaritat, l’esperit crític i la justícia social.

Creiem en el poder de la cultura com a element clau pel desenvolupament d’una persona i el manteniment de la pau. En aquest sentit, fem nostres les paraules del Manifest de la Unesco per a una biblioteca pública (1994) on s’afirma que “la participació constructiva i la consolidació de la democràcia depenen d’una bona educació i d’un accés lliure i il·limitat al coneixement, el pensament, la cultura i la informació”.

 

Formem part de la Federació d’Ateneus de Catalunya, la Federació de Teatre Amateur de Catalunya, la Xarxa d’Equipaments Cívics de Catalunya (XeCAT) i la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

bottom of page