top of page

Grup Ecologista del Nucli Antic 

Correu electrònic: genab.info@gmail.com

Més informació: www.facebook.com/GENABorganitzacio/

Qui som?

El GENAB és un grup ecologista local, que té com a prioritat la transformació social i mediambientalment sostenible de la Ciutat Vella de Barcelona.

10644215_1475276619404378_3387420079103902113_o.jpg
Què fem?

En abandonar l'estil de vida rural, bàsicament autosuficient, per passar a viure a l'estil urbà, depenem de recursos i productes que vénen cada vegada de més lluny, perquè poc a poc anem exhaurint els recursos més propers. Hem de canviar el diner que rebem de treballar en fàbriques o oficines per productes envasats i ultracongelats, pel subministrament d'energia, pel nostre transport, etc.

Sabem que això provoca que entrin a la ciutat matèries primeres, recursos naturals, aliments, energia, etc. i en surtin residus de tot tipus, aigües negres, soroll, contaminació atmosfèrica, etc.; però o no ens n'adonem, o creiem que no és responsabilitat nostra prendre mesures al respecte.

El model de ciutat com Barcelona està en crisi: la quantitat de residus que produeix, el malbaratament de recursos naturals i de l'energia, o els nivells de soroll que estem patint, són alguns dels problemes que ho demostren. Cal canviar, doncs, amb la participació ciutadana, de model de ciutat per un altre model sostenible ecològicament, social i cultural.

El Grup Ecologista del Nucli Antic de Barcelona (GENAB), creat a finals de 1997, va assumir el repte d'iniciar els canvis necessaris per a aquesta transformació, mitjançant la informació i sensibilització ciutadana i l'educació ambiental.

Les característiques urbanístiques i socials de Ciutat Vella augmenten la gravetat de la diagnosi; però, no ens desanimem, ja que pensem que els petits canvis que anem introduint en la nostra comunitat seran l'inici d'aquest necessari canvi cap a la sostenibilitat.

El GENAB ofereix un espai de formació, reflexió i acció per poder posar en marxa propostes consensuades que ajudin a disminuir la crisi ecològica i social que pateix Ciutat Vella, els altres barris, la nostra ciutat i la resta del planeta.

Si vols aportar el teu "granet de sorra", vine amb nosaltres i participa en les nostres activitats i projectes!

bottom of page