Llengua Nacional

Correu electrònic: direccio@llenguanacional.cat

Més informació: www.llenguanacional.cat

                              www.facebook.com/RevistaLlenguaNacional

                              TW: @LlenguaNacional

Qui som?

L'Associació Llengua Nacional neix l'any 1991 com una entitat sense ànim de lucre. Duu a terme una coratjosa tasca de militància lingüística, juntament amb la disposició i aportació voluntària d'un nombrós grup de persones les quals, per damunt de tot, els mou l'interès de fer anar bé la nostra llengua i el país.

La principal característica de Llengua Nacional --lliure de tota pressió política i institucional–- és  mantenir-se com a referent genuí de la norma ben establerta per Pompeu Fabra, aquesta tasca la desenvolupa per mitjà de la Revista "Llengua Nacional", que és un referent primordial en el camp de la llengua catalana i els qui s'esforcen per fer-la possible són persones d'un reconegut prestigi dins la lingüística i la sociolingüística.

Què fem?

"Llengua Nacional" ha publicat un munt de textos molt interessants des del número 1, a l'octubre de 1991. Ara ja en sumen 96, amb Ramon Sangles com a director (1996-2015) i amb Mercè Espuny i Pujol com a directora (2016). Són articles que conformen una miscel·lània d'opinió informativa i valorativa, com la que en els anys 2001-2002 va portar a discutir sobre l'origen i el futur de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. A la revista es poden trobar entrevistes emblemàtiques, com la de Jordi Manent a Santiago Pey, com la de Carles Riera a Germà Colón; es troben uns afinats estudis sintàctics d'Albert Jané; notes sobre els verbs "ser" i "estar", de Jaume Vallcorba; sàvies consideracions sociolingüístiques, de Marcel Fité; apunts lèxics excepcionals, de David Casellas i de Lluís Marquet; recerques sobre interferències, de Gabriel Bibiloni; reflexions oportunes sobre la nova diglòssia, de Jaume Corbera; els punts gramaticals i lèxics conflictius, de Josep Ruaix; etc. Una citació de Fabra va encapçalar la revista durant 14 números: "A tot arreu del món, quan en un domini lingüístic s'ha produït una literatura, veiem formar-s'hi una llengua literària filla d'un llarg i acurat treball de selecció i fixació. [...] Els catalans tinguérem la nostra llengua nacional".    

Centre Sant Pere Apòstol

Carrer Sant Pere Més Alt, 25. 08003 Barcelona

T. 932682509

Horari d'atenció:

  • de 17 a 21'30 h. de dilluns a dijous

  • de 17 a 22 h. divendres i dissabtes

  • de 10 a 14 h. dilluns, dimecres i divendres 

info@centresantpere.com

© 2016 by Centre Sant Pere Apòstol.  

Disseny by sacdisseny.com