top of page

Teatre BDC: 'Pòsit'


Segona cita de la temporada amb el Barcelona Districte Cultural (BDC). Aquest cop tenim teatre, de la mà de MeriYanes Produccions. Pòsit és un espectacle tendre, divertit i imprescindible, que té com a objectiu donar valor al sentit de l'humor en l'acompanyament de demències com l'Alzheimer.


Dissabte 23 de març del 2024, a les 19 h.

Al teatre GESPA.

Carrer Sant Pere més Alt, 25.

Per a majors de 14 anys.

*Funció accessible (més informació al final de l'article).


Totes les activitats del BDC són gratuïtes.Pòsit, de MeriYanes Produccions

Les persones cuidadores dels pacients d'Alzheimer acaben recopilant un grapat de records desorganitzats, converses absurdes i situacions hilarants. A la dura tasca de cuidar aquest familiar o amistat, s'hi afegeix la gran responsabilitat de tenir cura d'aquests records, els quals, per pudor o necessitat, s'acabaran oblidant de mica en mica, i s'acumularan en un continent, digues-li casa, armari, calaix o cervell, fins a perdre el sentit, sense l'oportunitat d'esdevenir una idea o imatge que sigui inspiració per a les generacions futures.


A Pòsit, totes aquestes idees boges escrites en petits papers grocs són en realitat petites mostres d'amor, capes humils de dignitat amb què redescobrirem una nova relació pacient-cuidador/a. Un espectacle creat a quatre bandes: l'actriu Meritxell Yanes Font, el dramaturg i director Martí Torras Mayneris i els doctors Oriol Turró i Maria del Mar Fernández. Pòsit té el suport del Festival Còmic de Figueres i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona.ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA: Pro-Pòsit, àlbum de les memòries


Aquest espectacle va acompanyat d'una activitat complementària. Durant la setmana prèvia i el mateix dia de la funció el públic podrà escriure en un post-it aquelles coses i records que no vol oblidar.


Del 18 al 22 de març trobareu un mural a l'entrada del Centre (carrer del Rec) per deixar el vostre post-it!*Funció accessible

Aquesta representació del Barcelona Districte Cultural inclou les següents mesures d'accessibilitat:

  • Llengua de signes en català, amb una intèrpret que des d'un costat de l'escenari tradueix el text de l'obra o les lletres de les cançons.-

  • Subtitulació: es projecten les lletres de les cançons o el text de l'obra al fons de l'escenari o a una bambolina del prosceni.

  • Bucle Magnètic, des de la taula de so s'envien tots els senyals (veu i música) també al bucle magnètic perquè arribin directament als audiòfons o implants coclears de les persones sordes o amb una disminució auditiva.


Comments


Més Notícies
bottom of page