top of page

Joves del Centre

Correu electrònic: info@jovesdelcentre.cat

Més informació: Facebook.com/jovesdelcentre

                                   Twitter: @JovesdelCentre

Qui som?

Joves del Centre és una entitat que neix l'estiu de 2008 de la mà de diversos joves vinculats al món associatiu del Casc Antic de Barcelona.

 

Els motius de la seva creació van ser la voluntat de desenvolupar projectes d'oci per a tots els joves, i des dels joves, cap al nostre barri, marcat i "titllat" molt sovint per tenir un jovent poc "actiu" i amb "problemes de relacions socials", cosa que no creiem que sigui certa.

 

Partint doncs de les nostres ganes de fer, i des d'una base legal, es va constituir la nostra associació, implicant-se en els projectes del barri, amb voluntat de canviar perspectives, i volent crear nous lligams d'amistat, intercanvi d'idees, i obrint noves possibilitats per que tots i totes els/les joves del barri puguin utilitzar l'entitat com a plataforma per compartir i realitzar els seus projectes.

 

Amb els anys ens hem anat consolidant dins del barri i fora. Hem participat activament de la festa major, fent-la més grossa i potent que mai i portant grups de música que abans alguns només somiaven que algun dia actuarien al Casc Antic, hem ajudat a entitats ha desenvolupar els seus actes, hem coordinat projectes i hem treballat en xarxa amb les associacions i els veïns i veïnes, com per exemple amb el Pla de Desenvolupament Comunitari del Casc Antic.

Què fem?

Una vessant molt important de la nostra entitat és la participació, però no a gran escala. No som una entitat amb voluntat de fer-se un gran nom dins la ciutat, o com a moviment juvenil. Pretenem impulsar activitats i iniciatives juvenils en el nostre barri, tant diferent en els seus principals nuclis.

 

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera són espais de comerciants, veïns i veïnes i turistes, que conviuen diàriament, passejant per racons històrics, comprant, o simplement vivint el dia a dia. Però i els joves? Quin són els seus espais? De fet, tenen algun espai?

Són molts els que consideren que si, que els joves tenen diversos espais al barri per relacionar-se entre ells, però qui ho creu? Realment s'ha preguntat als joves si això és així? Un espai és teu pel simple fet de que hi pots entrar o és teu quan realment pots participar en la seva definició, decoració i ús?

 

La necessitat d'espais, coberts o descoberts dintre del barri i de treballar en ells per difondre el moviment juvenil és una necessitat bàsica dels joves, ja que no vivim exclosos de la societat. Implicar-se en el funcionament del barri, organitzant actes i activitats en els diferents espais dels quals es disposa és cabdal per dur a terme el nostre projecte. Són necessaris espais de comunicació, on relacionar-nos entre nosaltres i amb la resta de veïns i veïnes, treballant i enriquint el nostre teixit social del Casc Antic.

bottom of page