top of page

LA NIT DELS VIDRES TRENCATS


El Grup Juvenil de Teatre Gespa presenta...

LA NIT DELS VIDRES TRENCATS

Autor i Direcció: GABI DOZ

DISSABTE 4 de maig de 2019 a les 21h.

DIUMENGE 5 de maig de 2019 a les 18h.

7/11/1938, Herschel Grynspan, un jove jueu, resident a París, esclata al rebre una carta de la seva família sobre la seva situació a Alemanya i, en un acte de ràbia, arriba a l'ambaixada alemana a París i mata d'un tret al cap al secretari de l'ambaixador alemany, Ernst von Rath. Això desecandena el que seria l'excusa per culminar la neteja ètnica imposada per Hitler la nit del 9 al 10 de novembre, en la que es produeix la malaurada Nit dels Vidres Trencats, on, segons fonts oficials, la gent, en un acte desfermat, ataquen a les comunitats jueves i cremen sinagogues en els territoris ocupats pels alemanys. Aquest fet, que en un principi es van referir a un grup radical, no era res més que una ordre executada amb perfecta sincronia pel govern de Hitler i coordinada per Himmler, braç dret del Fürher. Van atacar els comerços deixant tots els carrers plens dels vidres dels aparadors trencats, i d'aquí li ve el nom: Kristallnacht.

PREU: Socis 6€ / No socis 10€ / Infantil fins a 15 anys 5€

Al Teatre GESPA. Carrer Sant Pere Més Alt, 25

Greta Spunberg, escriptora alemanya i jueva, col·laboradora en els guions de la Femme Artist,

productora de cinema a Hollywood, escriu un guió cinematogràfic per ensenyar el món les

atrocitats dels nazis al món. Júlia Stromen, alemanya també i sòcia de la Femme Artist,

s’embarca en un llarg periple per que el guió arribi a Hollywood i poder denunciar els fets de La nit dels vidres trencats.

En el camí seran els espies alemanys i la Gestapo qui intentaran que el guió no arribi a

Amèrica. Però el que segurament no contaven és que un famós reporter belga i un amic seu,

un antic capità de la marina, seran una peça clau per que el guió arribi a Hollywood.

RESERVA D'ENTRADES: Les entrades es poden reservar anticipadament a la consergeria del Centre des de dues setmanes abans de la representació (presencialment, per telèfon al 932682509 o per correu electrònic a consergeria@centresantpere.com) Les entrades reservades es podran retirar fins a un quart d’hora abans de l’inici de l’obra. Passat aquest temps es posaran a la venda fins a completar l’aforament de la sala.

Més Notícies
bottom of page