top of page

El Centre inaugura el nou Teatre i Auditori

GRAN CAP DE SETMANA D'INAGURACIÓ DELS NOUS ESPAIS REMODELATS

El passat 17 i 18 de setembre el Centre va viure dues jornades històriques, amb la inauguració del nou Teatre GESPA i el nou Auditori Cullell i Fabra, després de més de dos anys d'obres de remodelació. El dissabte al vespre va tenir lloc un acte oficial amb caràcter institucional i la presència de diverses autoritats com la regidora del districte Gala Pin, el segon tinent d'alcalde Jaume Collboni o el director de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya Lluís Puig.

En els seus parlaments, tant Gala Pin i Jaume Collboni, com la presidenta del Centre, Teresa Baltà, van posar en valor la importància d'una entitat com el Centre Sant Pere Apòstol al districte de Ciutat Vella, basada en l'associacionisme i el voluntariat com a eines per promoure la cultura popular i la integració social. També van destacar el fet de disposar per fi d'uns nous equipaments adaptats a la normativa, i que aquesta remodelació s'hagi pogut dur a terme gràcies a la col·laboració entre tres governs municipals diferents i quatre Juntes directives del Centre. En aquest sentit, la Junta actual va reconèixer la tasca dels tres presidents anteriors i es va fer entrega d'una figura commemorativa a Albert Rodríguez, Enric Turón i Eduard Asensio.

A banda dels parlaments institucionals, es va projectar un vídeo memorial del comiat de l'antic teatre, realitzat pel soci Marc Macià, es va tallar simbòlicament la cinta d'inaguració i es va descobrir una placa commemorativa. A continuació, al renovat Auditori Cullell i Fabra, els assistents van gaudir d'una breu actuació musical a càrrec del baríton Enric Martínez Castignani, acompanyat al piano per Jordi Armengol. Per concloure l'acte es va servir un petit càtering al nou celobert del Centre, a càrrec de l'entitat Cuina Justa de la Fundació Cassià Just.

Després d'aquest acte oficial, el cap de setmana d'inaguració es va completar amb una gran jornada de portes obertes el dia següent, diumenge 18 de setembre. Es van dur a terme activitats durant tot el matí, amb la participació d'una desena d'entitats del Centre i prop de 200 socis, sòcies, amics, familiars i gent del barri. La jornada va ser un èxit absolut, que va omplir de vida el Centre amb persones i col·lectius de totes les edats i àmbits culturals. Van actuar la Colla de Bastoners del Casc Antic, l'Esbart l'Espiga d'Or, el grup de percussió Sambao, el grup de teatre infantil, la Colla dels 40, la Coral Madrigalistes de Catalunya, la colla sardanista Laietans i el cor A Little Note. A més, durant tot el matí, la Vanessa Claramunt i la Gemma Batet del grup teatral El Gall van presentar i animar les diferents actuacions.

Per últim, a la tarda es va representar l'obra de teatre Un Déu salvatge, dirigida per Elena Callén. La platea plena i una gran representació sobre l'escenari van ser la millor manera d'estrenar el nou teatre GESPA.

Mira les millors imatges d'aquest cap de setmana històric a l'apartat de Multimèdia.

Moltíssimes gràcies a tots els que hi vau participar! Visca el Centre!

Més Notícies
bottom of page