top of page

VI Premi Llengua Nacional


L'associació Llengua Nacional celebra la sisena edició del Premi Llengua Nacional, uns guardons per reconèixer projectes empresarials d'arreu dels Països Catalans compromesos amb el català.


El lliurament del premi es farà a l’Auditori Cullell i Fabra del Centre Sant Pere el dimecres 29 de novembre, a les 19 h.


Amb la participació d’Albert Cuesta, d’Aliança per la Presència Digital del Català, i del cantautor Lluís Cartes. Conduït pel comunicador Arnau Colominas, clourà l’acte Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística.

Places limitades. Confirmeu l’assistència a info@llenguanacional.cat indicant nom i cognoms, i un telèfon de contacte.


El Premi Llengua Nacional

La finalitat del guardó és reconèixer autònoms i petites empreses (comerços, mitjans de comunicació, editorials, restaurants, artesans, centres culturals, marxandatge, cooperatives... amb un màxim de 10 treballadors) d’arreu dels Països Catalans que mostrin un ferm compromís amb el català i contribueixin a estendre’n l’ús —i el bon ús. El premi està dotat amb 3.000 euros.


Els guanyadors de les edicions anteriors van ser Zombi Paella, d’Alacant (creador de jocs en català); el Celler Rendé Masdéu, de l’Espluga de Francolí; Via Empresa (diari digital); 3DNassos (revista digital de videojocs), i Associació Catalannets (xarxes socials).


A l’hora de triar el guanyador, el jurat, format per personalitats reconegudes en el món de la llengua, tindrà en compte aspectes com la política comunicativa interna i externa, la qualitat lingüística en la publicitat i les xarxes socials, l’ús de les noves tecnologies en català, la tradició o l’arrelament dins la comunitat, o haver-se obert camí en un sector on el català no és gaire present.

Comments


Més Notícies
bottom of page