top of page

El Centre participa al projecte 'Reconnectem-nos'


El diumenge 5 de novembre el Centre participarà en la presentació de les propostes artístiques del projecte Reconnectem-nos, una iniciativa de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) que vol sensibilitzar i visibilitzar sobre la solitud no volguda i el risc d’aïllament social. Serà a la Fundació Orfeó Lleidatà, a Lleida.


A partir de la història real d’una persona que pateix solitud no volguda, el grup de teatre GESPA ha elaborat una proposta artística d’uns 10 minuts de durada que es presentarà al novembre a Lleida juntament amb la resta de propostes desenvolupades per altres ateneus participants en aquest projecte. La proposta del Centre s’anomena Per què jo? i per elaborar-la s’ha comptat amb l’assessorament de la FAC.


BUSQUEM PARTICIPANTS

Actualment, el muntatge està en procés de creació, i per això cerquem voluntàries que es vulguin unir al projecte. Si voleu participar-hi, podeu posar-vos en contacte amb la Núria Torner o la Mireia Siles. Necessitem quatre o cinc persones, preferiblement dones i que els agradi ballar. No es faran molts assajos, però cal tenir en compte que l’estrena és a Lleida i que l’assaig general també es farà a Lleida (a finals d’octubre, en un dia per especificar).


La solitud no volguda és un sentiment subjectiu i mantingut en el temps, que sorgeix quan una persona sent que no pot compartir les seves vivències o experiències amb ningú. És una situació en què intervenen diversos factors condicionants i afecten directament la salut mental dels que la pateixen, amb repercussions físiques, relacionals i ocupacionals de la persona, que poden portar-la cap al risc d’aïllament social.


Reconnectem-nos és un projecte que vol contribuir a ajudar persones que estan patint aquesta solitud no volguda a refer llaços amb el seu entorn i a reincorporar-se al teixit social a través dels ateneus federats a la FAC.

Més Notícies
bottom of page