top of page

Lliurament del Premi Enric Martínez Julià 2022


El passat dimecres 29 de juny, a l’Auditori del Centre Sant Pere 1892, es va lliurar la segona edició del Premi Enric Martínez Julià a Sor Lucía Caram pel seu projecte contra la pobresa infantil Invulnerables, que duu a terme dins la Fundació del Convent de Santa Clara.


Sor Lucía Caram va proposar el 2016 posar en marxa el programa Invulnerables per treballar per la igualtat d’oportunitats en la infància i trencar així el cercle de la pobresa amb una eina fonamental: l’educació. Amb la complicitat de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació La Caixa va aconseguir iniciar aquest projecte que avui està present en onze municipis de Catalunya.


A l’acte de lliurament també van assistir Laia Pineda, directora de l’Institut Infància i Adolescència i Marc Simón, sotsdirector general de la FundacióLa Caixa. Tots tres van dur a terme el diàleg “La pobresa infantil al segle XXI. Present i futur” moderats per Enric Martínez Castignani.


Castignani va iniciar la taula rodona llegint una part del diari del seu pare, Enric Martínez Julià, on explicava la tasca que desenvolupava el Centre al barri ajudant als infants amb pocs recursos. A partir d’aquí, els ponents van explicar com la pobresa infantil és un aspecte més present del que pensem, que afecta a dos de cada 10 nens catalans però que en aquests anys de pandèmia s’ha agreujat i pot arribar a afectar a quatre de cada 10 infants de Catalunya.


Tots tres ponents van explicar la feina que duen a terme per intentar trencar aquesta pobresa i van remarcar la importància de l’educació i la igualtat d’oportunitats entre la gent jove per trencar aquest cercle. En el proper butlletí en paper trobareu una crònica detallada d'aquest acte.


El Premi Enric Martínez i Julià, de recent creació, és un dels pocs premis a Catalunya creat des de la societat civil per premiar a una personalitat, i/o institució/entitat de la mateixa societat civil que hagi destacat al llarg dels anys en la defensa activa dels valors humans i personals més universals. En la primera edició el premi es va lliurar a Òscar Camps de l’ONG Open Arms.

Opmerkingen


Més Notícies
bottom of page