top of page

Lliurament del 17è Guardó Felip Pedrell a la Cobla Sant Jordi


L'Associació Musical de Mestres Directors ha decidit atorgar el 17è Guardó Felip Pedrell a la Cobla Sant Jordi -Ciutat de Barcelona com a reconeixement de la seva trajectòria de 40 anys dedicats al conreu de la música, amb la programació d’obres de concert, obres oblidades, música de creació, acompanyament a les actuacions d’esbarts i un extens repertori de sardanes i activitats per enaltir la cultura de Catalunya.


Acte de lliurament:

Diumenge 5 de novembre del 2023, a les 12 h.

Al Teatre GESPA del Centre Sant Pere 1892


Amb motiu del lliurament del guardó, la Cobla Sant Jordi oferirà un petit concert amb:


Xavier Torrent, flabiol i tamborí.

Ivan Alcazo i Oriol Gibert, tibles.

Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez, tenores.

Sergi Marquillas i Biel Pelfort, trompetes.

Martí Badia, trombó.

Pep Moliner i Jordi Montasell, fiscorns.

Joan Druguet, contrabaix.

Direcció: Marcel Sabaté


PROGRAMA

MARIA TERESA - Josep Maria Bernat

AMICS GENISENCS - Joaquim Serra

L’HEREU I LA PUBILLA - Eduard Toldrà

Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona


Fundada el 1983, la Cobla Sant Jordi posseeix el títol de Cobla Ciutat de Barcelona, atorgat per l’Ajuntament de la ciutat el 1997. Dirigida actualment per Marcel Sabaté, cal destacar la figura de Jordi León com a director titular de la cobla des de la seva fundació i fins a l’any 2007, amb l’assessorament de Manuel Oltra en qualitat de conseller artístic.


És una formació que ofereix tot el ventall de la música per a cobla, des de les sardanes més clàssiques fins als reptes més innovadors. Compta amb una selecció dels millors instrumentistes del moment i ha estat dirigida per les batutes més importants del país. Ha enregistrat més de 90 treballs, entre els quals destaquen els

monogràfics dels clàssics Eduard Toldrà, Joan i Ricard Lamote de Grignon, Manuel Oltra, Rafael Ferrer, Domènec Moner, Narcís Paulís i Josep Serra; els contemporanis Marc Timón, Enric Ortí, Salvador Brotons i Joan Lluís Moraleda; les fusions amb Joan Albert Amargós i Lluís Vidal, Pascal Comelade, Niño Josele, Roger Mas, Carme Canela, Raph Dumas, Grup Coses, Kulbik Dance Company, el DJ Mario Nieto, Kepa Junkera i Kaulakau; a més d’enregistraments de clàssics de la sardana o sardanes dedicades.


Enguany té en cartera espectacles com Coblism 3 que ajunta el DJ i productor musical del Rosselló, Raph Dumas, la companyia de dansa Cobosmika i la Cobla en un espectacle únic de música per a cobla, electrònica i dansa. Té els premis Enderrock (2013), Altaveu (2012) i Ciutat de Barcelona de Música (2011).

Comentarios


Més Notícies
bottom of page