top of page

Concert: Els músics a l'exili


La coral Capella Francesa de Barcelona presenta el concert Els músics a l'exili. Els que es van quedar i els que van marxar. Sota la direcció de Cecília Velázquez González.


Dijous 8 de juny del 2023, a les 20 h.

Auditori Cullell i Fabra. Carrer Sant Pere més Alt, 25. Entrada lliure amb aportació voluntària. Organitza: Associació Musical de Mestres Directors.

Els músics a l'exili A l'Europa dels anys trenta i quaranta, van tenir lloc els fets bèl·lics més importants de la història recent a Europa. A Espanya, la Guerra Civil, i a la resta del continent, la Segona Guerra Mundial.


Van ser molts els ciutadans que, en aquells anys, van emigrar a altres països buscant noves oportunitats i fugint del terror de les guerres. Solem quedar-nos amb la història i lluita dels polítics que es van implicar per les seves pàtries, donant les seves vides, i que seran recordats i honorats per aquests fets als seus països d’origen.


També volem recordar, però, els músics que es van quedar i els que van marxar. Uns, els que es van quedar, van continuar amb la labor fonamental de mantenir i divulgar el patrimoni musical de la seva terra, amb la promoció de la música popular i folklòrica i creant també partitures originals malgrat les repressions polítiques, com en el cas de Ricard i Joan Lamote de Grignon a Catalunya.


Els que van marxar van ser rebuts amb les portes obertes als països que els van acollir, com Jaume Pahissa i altres a l'Argentina; Pau Casals i altres a França; Rodolfo Halffter i altres a Mèxic; o Bela Bartók i altres als Estats Units. Tots ells van aportar als seus països d’acollida el millor d’ells mateixos, ajudant al desenvolupament musical d’aquelles societats. La Coral Capella Francesa de Barcelona vol fer un senzill i sentit homenatge a alguns d’aquests artistes, grandíssims músics.

 


Comments


Més Notícies
bottom of page