top of page

Cinema-Concert: Dones pioneres


L'Associació Musical de Mestres Directors organitza una projecció de cinema mut amb música en directe. Dones pioneres: un recull de quatre dels millors curtmetratges filmats per Alice Guy, Lois Weber i Grace Cunard als inicis del cinema.


Dimecres, 15 de maig del 2024, a les 20 h

Auditori Cullell i Fabra

Carrer Sant Pere més Alt, 25. Barcelona


Amb Carles Robert (piano, composició i direcció) i Miquel Àngel Marín (clarinet).


Falling Leaves (1912) és un curtmetratge ple de poesia i delicadesa, amb una narrativa i uns plànols perfectes, mentre que Algie the miner (1912) ens porta al terreny de la comèdia i de l'slapstick, sota l’ambient del Far West. Una bona mostra del talent de la directora Alice Guy.


Suspense (1913) és un d’aquells exemples molt avançats per la seva època, amb uns plànols angulars que vaticinen l’expressionisme alemany i que seran recuperats per cineastes posteriors com Kubrick, Scorsese o Spielberg. Lois Weber ja enquadrava i muntava com els més grans posteriors.


A daughter of the law (1921) és un western pioner dels que farien després Hawks o Ford. Sota la mirada de la cineasta Grace Cunard, és un dels primers exemples del gènere perfectament ben construït quant a ambientació i interpretacions.

Comentários


Més Notícies
bottom of page