top of page

Camins d'ateneus: Sant Martí de Provençals


La Federació d'Ateneus de Catalunya, de la qual formem part, organitza una nova proposta de Camins d'Ateneus, uns recorreguts a peu per promoure el coneixement del territori català a través dels seus ateneus.


Aquest cop serà a Sant Martí de Provençals, a Barcelona, amb una passejada guiada per carrers i llocs emblemàtics del barri, incloent-hi la visita a l'Orfeó Martinenc, l'Ateneu del Clot i el Foment Martinenc.


Diumenge 21 de maig, a partir de les 9 h.

Lloc de trobada: Plaça del Mercat del Clot.


Preu: 5 euros, que es destinaran a la secció benèfica i social de l'Orfeó Martinenc.


QUÈ ÉS CAMINS D’ATENEUS?

Camins d’Ateneus és un projecte de la FAC que vol promoure el coneixement del territori català a través dels seus ateneus. El projecte organitza caminades per diferents barris o pobles de Catalunya, visitant ateneus, antics ateneus, entitats associatives culturals o llocs d’interès relacionats amb aquestes. La Federació compta amb el suport de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) a l’hora d’aportar un/a guia que aporti els coneixements necessaris per explicar la ruta i acompanyar al grup durant tot el recorregut.


El projecte el va començar la Delegació Territorial del Barcelonès, territori on es troben un gran nombre dels ateneus federats a la FAC, que va realitzar rutes per diferents barris de Barcelona: Gràcia, Horta, Sant Andreu… Gràcies a la bona rebuda de la iniciativa, actualment aquest projecte es duu a terme a tota Catalunya.


Les rutes estan obertes a tota la ciutadania, ja que un dels nostres principals objectius és contribuir a donar a conèixer les entitats que tenim als pobles i ciutats de Catalunya, la seva finalitat, els seus projectes de transformació i com s’hi pot participar.


COM FUNCIONA?

Un/a guia explica la ruta i acompanya al grup durant tot el recorregut.

Es fa una explicació de cada ateneu visitat per part d’alguna persona que en forma part.

Es proposa pagar una inscripció assequible (5 €) i destinar els diners a una entitat social local.

Per cada ruta de Camins d’Ateneus es farà una guia explicativa que es donarà als participants, on s’explica el projecte i l’itinerari amb els punts d’interès destacats.

Qualsevol persona amb ganes de caminar pot apuntar-se a una ruta del projecte.Comments


Més Notícies
bottom of page