top of page

El Centre Sant Pere rep la distinció d’entitat centenària


El Centre Sant Pere ha rebut la distinció d’entitat centenària, un nou reconeixement que ha creat l’Ajuntament de Barcelona per reconèixer la trajectòria de les entitats que tinguin 100 anys o més i una trajectòria acreditada vinculada a Barcelona.


Un total de 97 entitats i institucions centenàries han estat les primeres a rebre aquesta nova distinció en un acte celebrat al Saló de Cent aquest dimecres 8 de febrer. El lliurament de les distincions s’ha fet per ordre cronològic de creació de les institucions. La presidenta del Centre Sant Pere Apòstol, Teresa Baltà, ha rebut la distinció de mans de la presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona i del Districte de Sants Montjuïc, Neus Munté.


L’acte ha posat en valor la iniciativa social en la construcció de les entitats i estructures de país. Així, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït la tasca de les entitats guardonades en diversos àmbits, com ara el cultural, social, educatiu, comercial o sanitari. Colau ha destacat la contribució que han dut a terme les entitats pel progrés de la ciutat i l’esforç, molts cops desinteressat, de les persones que les conformen.


L’historiador i periodista Enric Calpena ha fet una glossa de les entitats centenàries explicant com la societat catalana, ja des de l’època romana, ha fet seva la idea d’associar-se per aconseguir fites que individualment no es poden assolir. També ha remarcat que moltes de les institucions catalanes actuals, com ara l’Hospital de Sant Pau, la Universitat de Barcelona o el Gran Teatre del Liceu no existirien sense l’impuls social. Calpena també ha destacat com a finals del segle XIX o principis del segle XX apareixen moltes entitats com el Centre, amb una necessitat social d’empoderament i de realització personal, que els poders públics del moment no facilitaven, com ara la Lira de Sant Andreu o els Lluïsos d’Horta.També podeu recuperar l’acte sencer aquí:


Comments


Més Notícies
bottom of page