top of page

En defensa de la democràcia


En la passada Assemblea anual de sòcies i socis del Centre es va aprovar per unanimitat l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.

Aquests darrers anys s’han anat produint molts fets rellevants que han culminat aquest passat dimecres 20 de setembre amb accions repressores i antidemocràtiques en institucions, organismes i càrrecs públics de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.

Davant aquets fets el Centre Sant Pere Apòstol s’adhereix i fa seu el comunicat que ha emès la Federació d'Ateneus de Catalunya:

La Federació d’Ateneus de Catalunya, davant l’atac democràtic que vivim aquests dies comuniquem que:

Fem una crida a la mobilització ciutadana i pacífica al carrer en defensa del dret de llibertat d’expressió i associacionisme i en defensa de les institucions del país. En el marc de la macrooperació judicial i policial que la Guàrdia Civil està duent a terme en diverses seus de departaments i altres edificis de la Generalitat de Catalunya; detencions a càrrecs i treballadors públics; citacions a alcaldes i alcaldesses a declarar; violacions dels enviaments postals; registres a empreses d’enviament i confiscació de material; censura i repressió a la premsa, denunciem l’atac a la democràcia perpetrat pel Govern espanyol.

Des dels ateneus i casals, estem compromesos amb la democràcia, dret fonamental dels pobles. No podem permetre que se’ns retalli la voluntat bàsica d’exercir el dret a votar l’autodeterminació de Catalunya el proper 1 d’octubre de 2017. L’amenaça, la coacció i l’estat de setge que estem vivim és inadmissible.

En aquest estat d’excepcionalitat i cada dia, condemnem l’actitud autoritària i intolerant del Govern espanyol. Apel·lem al dret essencial i inalienable de les societats democràtiques que reconeix el dret a decidir el seu futur polític. Exercir la llibertat d’expressar la consciència nacional i la voluntat d’autogovern del poble de Catalunya és un dret que la història ens ha ensenyat a blindar.

Avui, més que mai, sortim al carrer per desnaturalitzar la presa de llibertats i l’agressió coordinada contra el Govern de Catalunya. Avui defensem la DEMOCRÀCIA.

Més Notícies
bottom of page